|
Полюбляє він малину,
і сутула в нього спИна,
Взимку стереже барліг,
Має косолапість ніг.
Хто ж це любить дуже медик,
Ну,звичайно,це ...(ведмедик).
Довгі вуха,куций хвіст,
Він малесенький на зріст,
Від усіх цей звір тікає,
Взимку білу шубку має.
(зайчик)
Ця тваринка не маленька,
Хитра,ласа і руденька,
Зайчика вона ганяє,
І, де курка в селі знає.
(лисичка)
В лісі виє він вночі,
Як зустрів його,-кричи!
Дуже схожий на собаку,
І зубастий цей кусака.
(вовк)
Діткам понесла горішки,
І грибів сушених трішки.
Хто стрибнув в дупло із гілки?
Пишнохвоста ,гарна....(білка).
Ця "царівна"- просто шик!
Сів комар їй на язик.
Квакотить собі ."ТА,ГОДІ!"
Рада,що пискун у роті!
(жабка)
Він смакує жолудями,
Риє своїм носом ями.
Та то ж дикий звір- іклан,
Подивіться,це ж -....(кабан).
Їсть малину він і медик,
А зовуть його ...(ведмедик).
Що за звір,що довгий хвіст,
Дуже хитрий має хист,
Руде хутро,руді лиця,
У норі живуть ...(лисиці).
Їсть вона гриби й горішки,
І прудка,швидка не трішки,
Ось дупло, а он і гілка,
А на гілці сидить...(білка).
Ця тваринка - шусть у нірку,
Вона зробить любу дірку,
І боїться вона кішку,
А зоветься мило...(мишка).
Вона схожа на людину,
Вміє лазити,ходити,
І у цирку на арені
Всіх людей смішити.
Ой,яка ж це лапочка
Ця маленька ...( мавпочка)
Пригоща всіх молоком,
Маслом і сметаной.
Всім говорить вона "Му-у",
Жувать не перестане.
Ой,яка ж вона здорова,
А зовуть її.... (корова).
Сторожує вона дім,
кращим другом є усім,
Інколи- кусака,
Хто ж це є? -...(собака)
Ти від неї заховайся,
В лапи їй не попадайся,
І це хижий звір,дивись,
Живе в лісі,звати...(рись).
Їсть вона усе підряд,
Ой,брудний її наряд,
Пятачок,рожева спина,
Перед нами справжня...(свинка).
Має роги,не корова,
Тулуб теж його здоровий.
Подивіться на бочок,
Це ж справжнісінький ...( бичок).
Цей птах пОвагом все ходить,
Пшоно й зЕрнятко знаходить,
Він кричить :"Ку-ка-рі-ку!",
Хто ж співає на току? ( півник)
Швидко бігає,стрибає,
Біле хУтро взимку має,
Куций хвіст і довгі вуха,
Шиють шапку з його пуха .(зайчик)
"Га-га-га!",- кричить цей птах,
Плаває у річці,
Ходить з виводком гуськом,
Не тоне в водичці. (гусак)
По двору все ходить та й ходить,
Качаточок водить та й водить,
"Кря,кря-кря!",- яка чудачка!
Це ж справжнісінькая ...(качка).
Живе в лісі хижий звір,
Він зубастий,вір-не-вір.
Сірий,виє уночі,
Як зустрінеш,то кричи. (вовк).
Благородним звуть його,
В нього роги - ого-го!
Походжає цілий день.
Ну,звичайно, це...(олЕнь)
***
д а л і п о к о т и л а с я
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=577354
ПРОДОВЖЕННЯ СЛІДУЄ
23.01.2014р.23.30
ID:
577221
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 26.04.2015 15:44:59
© дата внесення змiн: 01.05.2020 09:14:17
автор: Валентина Мала
Вкажіть причину вашої скарги
|