І прийде Ніч.
І я скажу їй дуже просто:
-Здрастуй, Ніч.
-Ти вчасно, Ніч,
бо за столом уже зібрались
Тиша й Самота.
З усіх картин,
з усіх прозрінь-проваль-доріг-
сердець-облич
я, мабуть, та,
що більше всіх тебе чекала.
Саме та.
Тому...Даруй
мені розсипаний пісок
хвилин, зірок!
Хай пропливуть
в моїй уяві вкотре білі
кораблі...
На них - юрба
смішних ілюзій свій завер-
шує танок...
Цим морякам
вже не дістатися
землі.
Не квапся, Ніч.
Нехай чорти мої і ангели
поснуть.
А ти - побудь...
Прошу - мені нічого лиш
не говори.
А на зорі,
як ліхтарів бліді обличчя
одцвітуть,
в далекий край
мене з собою
забери.
-Ти вчасно,Ніч
бо за столом уже зібрались
Тиша й Самота... - таке славне, затишне, творчоналаштоване товариство зібралося... і десь ще невеличка Лямпа Під Зеленим Ковпаком...
...чи під синім?.. ні, виключно під зеленим, навіть - світло зеленим... максимум - світло-ультра-мариновим...