Пісня: Дорога до батьків своїх, - найкраща із усіх доріг!
Автор слів і музики : Алла Баранкевич
Люблю своє село в якому народилася.
Всіх вчителів і школу у якій я вчилася.
Коли туди приїжджаю... серце аж радіє,
Та душа танцює, все це рідне мене гріє.
--------------------------------------------------------
Приспів:
Дорога до батьків своїх, - найкраща із доріг!
Де живуть матуся, батько і рідний є поріг.
Та найкраще було жити в батьківській хатині,
В дружній моїй і прекрасній, вчительській родині.
---------------------------------------------------------------
Село Нижня - Яблунька,- чудову назву має,
А, також річка "Яблунька" у нас протікає.
Природа дуже гарна, душа моя сміється,
Коли гляну на дорогу, що до хати в'ється.
Приспів:
Цей карпатський край мій мальовничий, - наймиліший!
Він найкращий, найпривабливіший, найрідніший!
Зі сльозами на очах з села завжди я їду,
Рахую також усі дні, коли ще приїду.
Приспів:
Мій батько вчитель музики і гарно співає.
Мама - вчитель хімії, теж досліди всі знає.
Сорок вісім років учням своїм присвятили,
Щирості, добра, поваги, різних знань, - навчили.
Приспів:
Як приїхала в село... дитинство пригадала,
Які коси плела мама, й торти випікала.
Як батько грав на баяні, вчив мене співати,
Вже сльози котяться з очей, - є про що згадати.
Приспів:
Тяжко жити в селі людям, але романтично,
Та для мешканців усіх, там жити уже звично.
Всі люди родом із села все зробити вміють,
Що там вони народились зовсім не жаліють.
Приспів:
Як обожнюю село, - всім хочу розказати,
Буду туди приїжджати, - скільки буду жити.
Що родом я з того села, пишаюся завжди!
Та де б я не жила, - все приїжджатиму сюди!