( Патріотична пісня)
Слова Алли Баранкевич
Українцям всім хто мови рідної не знає,
Хочу дати їм пораду, - нехай її вивчає.
Бо ріднішої не буде,- ніж мама і мова,
Яка своїх дітей навчила співучого слова.
Приспів:
Пишайтеся, українці, Ви своєю мовою!
ЇЇ навчила мама, з піснями й колисковою.
Пишайтеся, всі нацією, та гордо кажіть:
- МИ - УКРАЇНЦІ!.. І у світі з усіма дружіть!!
Як мову батьків українець не схоче любити,
В Україні йому буде вже соромно жити.
Рідну мову не любити,– те ж саме, що маму,
Всю обчорнити, принизити, ... кинути у яму.
Приспів:
З молоком матусі,... нам мова передалася.
Найгарнішою була, й такою - залишилася.
Українська у нас мова,.. є,.. і завжди буде,
І кожний щирий українець її не забуде.
Приспів:
Як мамусю вже ніким не можна замінити,
Так неможливо свою мову рідну не любити.
Любіть щиро батьків, дітей, квітучу КРАЇНУ!
Пишайтеся за рідну мову, націю і Україну!
Автор: Алла Баранкевич