Ми літом за мить до зливи
У липні пішли у ліс.
По липу ходили ми сміло,
А липень нам зливу приніс.
Чи літо, чи липень, чи липа
Принесла цю зливу лиху?
Либонь, не лишилось би літа,
Якби на дилему легку
Летіли б ми лебедем білим,
Бо встигли до зливи ще ми.
А липи нам запах все лине,
Мов липовий чай від зими.
Зрубали. Липневого пилу
Цим літом летіло на нас
Побільш, ніж на липу нам милу,
Ми ж знизу тримали баланс.
В легені повітря набрали,
І липу несемо вперід.
Пилу і сокиру ми мали,
А липа лишає нам слід.
Недаром у літа є липень,
Що липовий цвіт нам лишив.
А ліс від липневих заглиблень
Ще зливу в цей липень включив.