За мотивами книги Джеймса Оливера Кервуда - "Казан"
В лісах просторих, на Сибірі
В цю ніч точилася війна,
Зійшлися два великих звірі
Це бій на смерть, не на життя.
І глядачів зібралось коло,
Зубами клацають вовки.
Ричання чується ледь кволо
І шерсть стирчить немов голки.
Хто переміг - правитель зграї,
Якщо програв - на смерть вовкам,
Такі закони в цьому краї,
Вони підвладні лиш вікам.
- І ось двобій, пече все тіло,
Вчепивсь зубами в лівий бік
Мені б добратися до шиї...
Тоді б від мене вовк не втік!
Я ледь тримаюсь, де ж ті сили?
Якщо впаду - то це кінець.
Останній раз напружив жили...
Ну от і все... противник мрець.
- Блукає смерть холодним вітром,
Гаряче тіло топить сніг.
Земля горить кривавим цвітом,
Екс-ватажок не переміг.
_____________________________
- І і новий цар страшної зграї,
На полювання всіх веде,
Бо голод все ж по-ребрах грає,
А сита зграя - це святе.
25.11.2011
Любочка Паламарчук