Місяце яскравий, любий друже мій,
чому всю ніч за мною ти слідкуєш?
Чи ти стоїш на варті моїх мрій,
чи, може, просто з мене ти кепкуєш?
Чому в вікно ти світиш, поясни.
Ти, може, хочеш щось мені сказати?
Не навертай на мене свої сни,
я всеодно не зможу більше спати.
Я лиш помріяти собі спокійно хочу,
один, на самоті, без зайвих свідків.
Але постійно ти чомусь щоночі
з'являєшся в вікні моїм нізвідки.
Навіщо своє світло, наче чари,
до мене ти крізь темну ніч кидаєш?
Де ті важкі, похмурі, чорні хмари?
Чому ти, Місяце, із неба не зникаєш?
Дозволь побути наодинці мені трішки,
дозволь мені самому залишитись.
Покажеш мені завтра свої ріжки.
Сьогодні ж дай мені в самотності втопитись.