Що життя спливає швидше, давно помітили монахи зі святої гори Афон. Вони зі століття у століття по годинах читають певні молитви. Колись їм вночі лишався час на відпочинок. Нині ж при тій самій кількості молитов старцям бракує ночі, щоб встигнути закінчити все вичитати.
Подібне спостереження зробили й монахи зі Святої Землі. У Єрусалимі біля Гробу Господнього запалюються спеціальні лампади. Колись олію у них доливали в один і той же час, напередодні Великодня. За рік вона повністю вигорала, якраз вистачало до наступної Пасхи. А тепер доводиться маслянисту рідину виливати, бо її ще чимало залишається.
Це спостереження очевидців, але на мою думку час дійсно йде швидше.
Дякую.