Мій Герой без імені та статі,
Як же вас багато на війні!
Мужньо ставить хрест на супостаті,
І неволі твердо каже: «Ні!»
Мій герой серед зими в окопі,
Без води та і харчі цвілі…
Ворог, наче мошкара в окропі
Стогне, коли ти з ним на нулі.
Мій Герой катований в полоні
Спектр тортур, випробувань і біль,
Не покаже сльози він солоні,
Тільки воля його суть і ціль.
Мій Герой в лікарні гоїть рани,
Поспішає стати на протез,
Бо не зникли світові тирани,
Треба нищити… З ногами, або без.
Мій Герой… Де він? Ніхто не знає.
Десь в посадці тліє лиш кістяк,
А його ж живим сім’я чекає,
А як ні - то вже хоча б і так.
Мій Герой в землі, у домовині,
Чи то доля, чи проклятий час,
Лиш портрет залишився дитині,
Хай із раю молиться за нас.
Мій Герой без імені та статі
Як же вас багато на війні…
Мужньо ставить хрест на супостаті,
І неволі твердо каже: «Ні!»
01.10.2024