/секстина/
Стрижка. Мій усміх бентежний.
У старомодних колготах.
Хто там за модою стежив?
Все те прийшло трохи згодом.
В бабці живу до суботи,
(Знову схопила десь нежить.)
Нежить – бабуся простежить
Чай дасть – недугу збороти.
Все я роблю, як належно,
Жити у неї не проти.
Адже батьки на роботі –
Люба, протоптана стежка…
Стежкою йду обережно:
Ніжки мої – в нових ботах.
У чорно-білім безмежжі
Переглядаю усоте
Вицвілі, злиняні фото –
Вишивку й білу мережку.
Роки мережка пролежить,
Часто до серця накотить.
Сяйво дешевих сережок
Теплим потішить укотре.
Поруч – умоститься котик:
Слухає казочку теж він…
(Художниця Ніно Чакветадзе, Грузія)