Світає... Тиша ще дзвенить,
І хочеться ще спати.
Аж прокидаються в цю мить
Створіння ті хвостаті.
Вони тихенько підійдуть,
Заглянуть в твої очі
І тобі чемно доведуть,
Що спати вже не хочуть.
"Вставай, хазяїне, вставай!
Не хочемо ми спати!
І їсти швидше нам давай!
Вже хочемо гуляти!"
І мусиш встати і іти
Ти швидше якомога,
Бо знаєш, що колись прийдуть
Вони на допомогу.
Коли думки сумні пливуть,
Тримаючи в напрузі,
На допомогу знов прийдуть
Чотирилапі друзі.
Буває - серце заболить,
І вже не бачиш неба,
Закриєш очі лиш на мить -
Вони вже біля тебе.
Лягає кішка на плече,
Собака - десь під боком.
Від них енергія тече
Лікуючим потоком.
І як би важко не було
На певному етапі,
Я знаю - принесуть тепло
Мої чотирилапі.
Вони зустрінуть, підійдуть,
Коли тобі погано,
Вони всю душу віддадуть,
Загоять твої рани.
Отож, непросто Бог створив
Цих янголів у світі.
Людей навчити Він хотів
По - справжньому любити.
P. S.:
Колись приснилося мені,
Що я лежу безсилий,
Скінчились справи всі земні,
Життя уже не миле.
І дуже пити захотів
У ту лиху годину.
Та підійнятись не зумів -
Помру через хвилину.
Аж бачу я братву в цю мить,
Як тягнуть за собою,
Хоча у них душа болить,
Ту бочку із водою.
"Вставай, хазяїне, вставай!
Без тебе нам погано!
Тепер не будемо тебе
Ми підіймати рано!
Аби живий ти тільки був,
Ходив з нами гуляти
І вчасно їсти нам давав,
Лягав із нами спати".
І підійнявся я тоді
У тій важкій напрузі.
І зрозумів, що є в житті
Ці гідні, справжні друзі.
І запросив: "Гайда гулять!
Підем по всій окрузі!"
Знов будуть бігать і стрибать
Чотирилапі друзі...🐱🐶❤
Ребрик С. В.