Земля летить в часи падіння Трої.
Новини вперті, невідпорні й свіжі.
На світі розробили стільки зброї,
що в рази більше ніж для людства їжі.
За ціль взяли – на карантин планету!
Нехай відчує гостро смерті подих.
Якщо якась країна й кане в лету –
очиститься повітря, простір, води…
Приходить не з екрану розуміння –
земляни заважкий тягар сьогодні.
Але ж природний є відбір коріння.
Навіщо світ тягнути до безодні?
Усі віки тримали рівновагу –
ми знаємо ці сторінки трагізму.
Чим двадцять перший привернув увагу?
Люд знищити безкровно – верх цинізму.
Мільярдам треба їжа і повітря!
А це в катастрофічнім дефіциті.
Взяли планету на медичне вістря
й шляхи в світ карантином перекриті.
18.04.2020