Пройшла помалу осінь повз мою хатину,
Та не торкнула вишні зеленіючих листків, -
Берізці в коси золото вплести спішила,
Вдягнути горобину у коралики жаркі.
Отак неквапно й рік пройшов, не оглянувся
Чи йдуть за ним слухняно літо, осінь і зима…
Прив’ялий лист на гілці злегка ворухнувся,
Поривом вітру відірвався, покружляв і впав…
Ішла й кружляла осінь із прив’ялим листям,
Тому й мелодія осіння линула з душі,
Палітру звеселяв мазочок золотистий -
Штрихом останнім малювала осінь на траві…
Іде зима, а хочеться тепла і літа…
Осінній танець за вікном – в душі осінній сум,
І складно музику весняну зрозуміти
Крізь відстань: ніжність голосу, слова і безліч дум…
24.11.2020