* * *
Емігрантки чи біженки…
Хто ви?
Прижилися, чи й досі чужі?
З ким ночами ведете розмови
під мотиви паризьких дощів?
Вже здавалось, нема порятунку,
ворог знищив живі кольори.
Вас послало життя за лаштунки
змити лиха й ненависті грим.
Ще ятрять незагоєні рани,
і турбує надуманий гріх.
Багатьох з вас чекають кохані,
словом, духом підтримуйте їх.
Чужина – ненадійні вітрила,
випробовує доля en France.
Не складайте лебідоньки крила,
збережіть силу волі і шанс.
04.03.2023