ЗМАГАННЯ
Сіріють мерзлі і брудні сніги,
ночами дошкуляє морозенко,
а вдень тепло спускається низенько
звільнити від зими поля й луги.
Сьогодні вперше за багато днів
дихнула днина лагідно весною,
уся округа стала осяйною,
як березень згори запроменів.
Надвечір світлі краплі на шибки
понакидав проворний дощик рясно,
та вигулькнуло сонце одночасно
й затерло променем усі мазки.
Хто швидше холод звідси прожене
змагається природа день при днині,
вселяє в душі світлу віру по зернині
в чудесне переродження земне.
13.03.2015