***
Якщо сядеш вночі близь чужого вогню,
Хитру карточну гру улаштовує нечість.
Що здадуть - похрести, карти скинуть броню.
Час сказати чортам " Ви над ким смієтеся?".
***
Переступить образи за примхи синів,
Бульба, старий козак, поведе їх на битву,
Щоб в Сорочинцях ярмарок загомонів.
Знайде корчму Хома, роздивившись в обидва.
***
Через темні сади йдуть роками удвох
Старосвітське подружжя, мов чашка із блюдцем.
Ревізор вже приїхав, готує підвох
Біля будки де вмить пиріги продаються.