***
Альбоми сірих днів гортає чесний жереб,
За сонцем йде туга на оберту криву.
Не видасть Бог. Свиня - плоди надії зжере,
Проріху від діри залишить наяву.
***
Продавній слід пророцтв на книжнім підвіконні.
Печатку надломив пливкий табун бажань.
Крізь лабіринт життя ведуть шляхи ісконні,
Де наостанок жде невідворотній жаль.
***
Пройти одвічний путь навчать дворці чи ясла,
Створити, взявши ум, душі корисний вчин.
Покинути грання - старим, натхненним, ясним,
Щоб страхом не жахала смерті глибочинь.