Я вас зустрів — і все минуле
В стражденнім серці ожило,
Прокинулось усе поснуле
По жилах розлилось тепло
У пізню осінь чи зимою
Бувають дні, буває час,
Завіє, начебто весною,
Щось прокидається у нас, -
Розбудить спогади забуті
Страждань минулих, сподівання,
З захопленням від тої миті
Знов прокидаються бажання...
Як після довгої розлуки,
Дивлюсь на вас немов ві сні, -
І ось — гучніш лунають звуки,
Що шепотіли ви мені...
В них вже не тільки давня згадка -
Життя заголосило знов:
Це вже нова, чарівна казка,
В душі прокинулась любов!