Сьогодні перейти майдан
То майже нездоланно
Вони вночі ввели військовий стан
І кожен крок тепер - всесвітня драма
До драм ти звик
Ти мусиш перейти майдан
Візьми свічу і пару запальничок
Неси в руці, притримуй ближче до грудей
Там сніг і вітер, там усе дотичне
Там під ногами точно вибухне
І світ погасне
І розбурхне
Херовий з тебе Прометей
Горить обличчя і горить довкола
Вони стоять у шапках і шоломах
І дивляться, як ми доходим меж
А ти запалюєш. Крізь сніг і вітер
Ти запалюєш.
І знову
Ти мусиш перейти Майдан. Ти йдеш.
17.02.2021