Притча
Під серцем матері безпечно
Два близнюки у час буття
Вели таку от суперечку:
Після пологів - є життя?
Один казав: "Так, безперечно!
Ми тут, щоб інший світ піти."
А інший твердив: "Небезпечно,
Так вірить просто без мети."
Один твердив: "Там буде світло,
І простір буде, буде світ..."
А інший: "...затишно й привітно
Лиш тут і зараз. Все! Привіт!"
"Та ні! Там радість, аромати
І ротом їстимеш своїм..."
"Оце загнув! Не вибирати,
Що пуповина дасть - те й їм!"
"Там будуть інші добрі люди...
Там будуть роси і вітри..."
"Життя лиш тут. Життя не буде.
Куди оце зібрався ти?"
"Я вірю - там мене чекає
І успіх, й щастя і любов,
І мама теж про нас подбає
Ми її діти - плоть і кров..."
"Ти віриш в маму?" -"Так! Я знаю
І голос чую уві сні,
Її я дотики вивчаю,
Її заучую пісні.
Невже не чув?" - "Не чув... Оману
На мене вієш, простота."
"Я хочу так побачить маму,
Оце й уся моя мета..."