Ось Щастя ходить за тобою
А ти його не помічаєш
Бурчиш і не в ладах з собою,
І помиляєшся, й страждаєш...
А щастя ось кричить ізранку:
"Відкрий вікно! Впусти до себе!"
А ти спішиш без перестанку,
Хоч паузу зробити треба.
А щастя сипле білим снігом,
Дарує місячну доріжку...
Та ти не бачиш, бо поспіхом
Минаєш чергову підніжку.
У щастя - миті і дрібниці,
То ж зупинись - поглянь Із близька!
Та ні, вважаєш, сміх - дурниця,
А ковзанка - лиш стежка слизька.
А щастя протягає руку,
Підтримує тебе як треба...
Та ти біжиш через розпуку,
Бо ніколи і глянуть в небо.
А щастя не втрача надії -
Нехай проблеми і турботи
Тобі удачу й квіти сіє,
Усмішки шляхом на роботу...
Та надягнувши горду мину
Крокуємо за миражами.
А щастя дивиться у спину,
Зітхне і знову йде за нами ....
(с) 10.08.2020 АКМ