Так. Понеділок - день складний!
Бо по неділі важко в ритм вливатись
І навіть якщо день цей вихідний,
Доводиться на краще сподіватись,
Що в понеділок пронесе
Гнів керівництва і образа психа,
Бо невідомо, що він нам несе.
Відтак доводиться чекати лиха.
А як згадаєш, що цей день
Лиш перший в довгій трудовій неділі
Впадаєш в ступор і стоїш, як пень,
І мрієш про диван, й в полоні ліні.
То ж понеділок день важкий
Якою міркою його не міряй!
Сказати можна просто - холостий,
В ясну погоду він сумний і сірий.
Та щоб скінчилась ця напасть
Ти волю прояви уже ізранку
Наповни келих - сили він надасть
Лиш день не перетворюй чисто в п'янку
(c) AKM 10.08.2020