Пресвята Діво і Господня мати,
Царице небес і землі грішної
Ти можеш міста-села захищати
І берегти від долі невтішної!
Молимо тебе, Заступнице наша,
Взяти нас, грішних, під свою покрову!
Хай мине нас розбрату чаша,
Мир запанує в краї нашім знову.
Даруй же пастирям нашим - благості,
Усім градоначальникам - щедрості,
А ображеним - правди і радості,
А суддям же - чуття справедливості,
Всім нужденним - достатку і вигоди,
Засмученим - розради Всевишнього,
Сім'ям - кохання і злагоди,
Олігархам - а нічого лишнього,
Дітям - послуху, а старим - ніжності
І терпіння усім, і пробачення...
А загиблим спочити у вічності...
Ворогам - упокори призначення.
Владі - розуму трохи і чесності,
Всім веселим хоч крапельку мудрості,
До народу свого приналежності,
Душам нашим дай вічної юності
Оборонцям дай захисту й спокою,
Милосердя даруй і укріплення,
Що верхи за метою високою
Не зрадять! Можновладцям - просвітлення!
Дай сил нам й натхнення навіки
Плекати мову свою солов'їну!
Від смутку даруй же нам ліки...
Мати Божа, бережи Україну!