Зібрала вже осінь у зграї птахів,
у скверах, в садах побувала.
Увесь урожай вже зібрала з полів,
у гості до нас завітала.
А осінь... А осінь туманом пливе,
у ґроні калиновім сяє.
І листям багряним вона й золотим
навколо всю землю вкриває.
Ще квітнуть жоржини і айстри ясні,
хоч сіється осінь дощами.
І бабине літо кружляє в саду,
де грається вітер гілками.
А осінь... А осінь туманом пливе,
у ґроні калиновім сяє.
І листям багряним вона й золотим
навколо всю землю вкриває.
Дріматиме сад наш увесь до весни,
співатимуть віхоли ніжно.
Бо гарні дерева усі і кущі
і в інеї срібнім, як сніжно.
Ще осінь... ще осінь туманом пливе,
у ґроні калиновім сяє.
І листям багряним вона й золотим
навколо всю землю вкриває.