Осінній вітер знову повернув на південь,
Хмарини вже не білі – дощові…
Так хочеться хоч раз побачить Відень,
Поглянути на Хофбург у ночі.
І Будапешт побачити у день спекотний,
Вмочити ноги у старий Дунай
І не зважаючи на настрій безтурботний
Зійти на Гелерт. Глянути за край!
В осінній вечір манить Барселона
Фонтан музичний кличе - Монжуїк
І притулившись до готичної колони
На захід подивитись з-під повік.
У Вічне місто на візит короткочасний
Потрапить хочу, прямо в Пантеон.
Собор Петра побачити прекрасний
І перетнути Тібр як Рубікон.
В Венецію заглянуть треба на хвилину,
Побачити Париж і можна вже назад…
Чого так мрії скачуть без зупину,
Коли в саду дозріє виноград?