Я хочу співати. Надто багато накопичилось у мені чорного. Тому я й хочу співати.
В. Шевчук
У темряві народжується пісня,
У темряві народжується мить,
Коли зіркам занадто стає тісно,
Котрась зривається й за мрією летить.
У темряві народжується світло —
У темряві зчорнілої душі,
Якраз тоді, коли всі ранки зникли
І зникли дні, і сни, і міражі.
Лише у темряві... Вона-бо дозволяє
Впізнати кожному свій рятівний вогонь,
Хоча всі спалахи безжально поглинає —
Набридло бути чорною, либонь.
Та проти цього вже вогню — безсила,
Він крила обпікає темноті;
Знесилилась, здалась і освітила
Хоча б на мить, а тисячі світів.
Для кожного у темряви є пісня,
І зорі ніч запалює ритмічно...
Подивишся — і серцю в грудях тісно:
Щемлива пісня, що лунає вічність.
02.02.2018