Ще сонце світить, та вже мало гріє,
Вже вітерець приносить прохолоду,
А нива чиста аж за обрій мріє -
Закінчена на полі вся робота.
У день такий у хліборобів свято -
Немарно працювали в літні днини,
Хоч спека й принесла великі втрати,
Та не лишили в полі ні зернини.
Бо мати вчила, як були малими,
Як працю хліборобську шанувати:
Щоб мали вдосталь хліба на столі ми,
Земельку треба потом поливати.
Учила до схід сонечка вставати,
Бо нива любить хлібороба зранку,
Бо від землі не можна тальки брати -
Їй треба віддаватись до останку.
Бо і "земля", і "жінка", і "дружина" -
Це недарма слова одного роду.
Без ласки не народиться дитина -
Земля без праці не уродить плоду.
Без діток не продовжиться родина,
Без плоду лан не зашумить колоссям,
Без хліба не підніметься Вкраїна...
Тож хай лунає слава стоголоса
Із діда-прадіда трудівникам землі -
Працівникам сільського господарства:
Полів і ферм! Уклін Вам до землі!
Бажаєм Вам здоров'я і багатства!
Дояркам, гречкосіям, свинарям -
Чия почесна праця і потрібна!
Хвала землі невтомним трударям!
Хвала рукам - отим, що пахнуть хлібом!