Кохання не сховати від людського ока -
Плітки, розмови, шепіт, пересуд, брехня,
Отруюють життя - бо, бач, комусь морока
Коли, хто з ким, як, де - і не прожити й дня...
Не рийтеся, сусіди, у брудній білизні,
Не перетрушуйте вверх дном життя моє.
Не роздирайте душу на шматки дебризні,
Бо навіть і на яснім сонці плями є!