Геометрію вивчаєм
Другий рік уже підряд.
Теорем вже так багато,
Що попробуй всі їх знать.
Теорема Піфагора – це
Найкраща й головна,
Найскладніша і проста
В геометрії вона.
Про трикутник прямокутний
Й Піфагорові штанці
Зможем ми тоді дізнатись
Про його властивості.
Що квадрат гіпотенузи
І квадрати катетів –
Вони рівні між собою,
Як всі сторони квадратиків.
Коли вчитель біля дошки
Теорему поясняла,
Ми дивились на малюнок
І всі тихо посміхались.
Хтось давно вже це сказав,
Ще й примовки написав
Що:
«Піфагорові штанці
Файні є у три кінці.
Ми доводим теорему,
Піфагора знаєм всі.
Розв`язати нам задачу
Не складає труднощів.»