|
Доброго часу! Написати цю замітку надихнула тематична виставка книг, яких об’єднувала тематика їжі. Тут не буде тематичного розбору книг, а радше маленькі шматочки сарказму. Розпочну з першої книги, яка стояла на підставці. Хоча було б доречно поставити її на блюдечко.
Лариси Денисенко «Кавовий присмак кориці».
Рецензії наштовхують на думку, що ця книга для домогосподарок і її потрібно читати на кухні, готуючи собі каву. А чого ви ще хочете? Це ж любовна історія з Бермудським трикутником і т.д. Все, як вимагає жанр.
Виявляється, що в письменниці є достатньо багато книг, а ще вона активно друкується в колективних збірках. Уперто гуглив, що ще там було написано нею про їжу, але бачу авторка перейшла до нових тем. Тема випивки завжди цікава тому, мене зовсім не здивувала назва збірки: «Жити-пити: 40 градусів життя».
Дві книги – це ще не космос. Ось до прикладу Ізабелла Сова — відома польська письменниця та перекладачка, написала «ягідну трилогію» («Смак свіжої малини»: «Терпкість вишні»; «Тістечка з ягодами»). Виявляється, що ця серія стала бестселером не лише в Польщі. Авторка й надалі називає свої книги смачно. Надіюся, що ви смакуєте польські назви: «Zielone jabłuszko». Всім відомо, що польські яблука зелені, тому не чекайте поки достигнуть. Їжте такими, як є.
Взагалі в мене вже поступово «дозріває» думка назвати свою прозову книгу, якось смачно. Бо ж не дивно є приказка: «Шлях до серця читача лежить через його шлунок».
Можливо, Фрідріх Ґлаузер (1896—1938) — відомий швейцарський письменник, почув це при чаюванні від своєї дружини й написав детективний роман «Чаювання трьох літніх дам». Трішки класики вам у стрічку, леді і джентельмени.
Наші письменниці не відстають від кулінарної мудрості. І пишуть свої кулінарні книги. Марія Матіос поділилася своїми кулінарними фіґлями.
Якщо ти патріот рідного міста (це звісно, якщо ти з міста Лева), то тут вам у нагоді ціла серія:
— «Львів. Вишні. Дощі»;
— «Львів. Кава. Любов»;
— «Львів, Смаколики, Різдво»;
А якщо ви не любитель патріотики, то пийте курячий бульйон. «Курячий бульйон для душі. 101 найкраща історія»
Наостанок передам привіт Наталі Матолінець з її книгою «Гессі», яка не має в назві ніяких кулінарних шедеврів, але в цій книзі надзвичайно багато десертів.
Цікаво, якими назвами книг ви б могли поділитися зі мною? Обов’язковою умовою є те, щоб книга була читабельною на кухні, а не в туалеті.
З повагою, Богдан Кухта.
03.12.2018
ID:
816284
Рубрика: Проза
дата надходження: 04.12.2018 16:32:15
© дата внесення змiн: 09.04.2019 15:28:11
автор: Kukhta Bohdan
Вкажіть причину вашої скарги
|