Отож, диявол – майстер перевтілень
І хлопець - хоч куди, актор.
Він чорноту свою у колір білий
Вмить поверне – бо є декор!
Він не завжди відвертим атеїзмом
Шматує необізнаний народ:
Минає час – і вже теологізми*
Манірно промовляє його рот!
А куркам треба що? Звичайно – просо!
Курячий мозок дбає про комфорт:
Їм не потрібна Божа мудрість гостра –
Єлейний голосок приводить їх в фурор!
І бажано, щоб вигляд теж був тихий –
Така собі кульбабка, ангелок!
Поводився непевно – ледве дихав…
Тьху! В бік йому осиковий кілок!
Тепер вже сатаністи – православні:
Вони цілують хрест і ходять в храм;
І вирази обличь такі благальні –
Що хоч пожертвуй їм увесь свій крам!
Вони і справді на землі цій служать,
Проте не Богу, а царям земним –
Тому й з Мамоною тісненько дружать
(Хоча де-факто не із ним одним)!
Диявол – не така проста істота,
Щоби не знати духа таємниць,
І оковид пекельної спекоти
Штовха його рабів вкладати ниць
Перед своєю владою тирана -
І з них ладнати легіони зла:
Кого перетворивши на барана,
А декого – в єхидного козла.
Він точно знає, що, коли суспільство
Від кривди не очищує себе,
Вона тоді примножує насильство
І владу в свої руки загребе.
Тому він їм насаджує пасивність:
«Не агресуйте, припиніть протест!»
А краще поверніть свою активність
На тих, хто вас штовхає на цей квест*!
І ось тоді оте рогате стадо
Згуртовується навколо брехні,
Створивши тим добродіям заваду,
Хто прагнув шлях закрити сатані.
Диявол тріумфує! Шлях відкритий
Для танків, кулеметів і гармат!
Спішіть синів тепер в солдати брити -
Радій тепер, Познанського фанат!
теологізми* - біблійні, теологічні або церковні вислови, терміни.
квест* - вчинок, справа, захід, завдання.