Вважали, що мені ваш відгук треба?
З якого дива? Цур вам - зовсім ні!
Чи білий лебідь потребує в небі
Уваги курки, півня чи свині?
Яка, скажіть, із того буде користь,
Коли насиплеш перлів їм у хлів?
Вони ж їх в купу гною перетворять -
Від гніву, що помиїв не налив.
То ж лебедю шукати друзів варто
Між побратимами – такими, як і сам,
І не розплескувати свого гарту
Під ноги біснуватим лютим псам.
Вони не здатні крилами змахнути
І високо злетіти до небес,
Щоб велич неба оком осягнути –
Бо не пускає їх дворовий пес!
Та ви ж поети, га?! Чи хрін собачий?
Чому длубаєтесь весь вік в багні?
Чому лайно летить із ваших пащек,
А замість правди – лиш потік брехні?
Хіба ж омитися було б не краще
Та відростити крила на спині?
Оця диявольська ганьба вам нащо?
Скажіть, не криючись, мені!