"Я син Землі і зіркового Неба;
І рід мій від Неба єдиного. Відайте це.
Але гине свідомість моя і засихає.
Тож дайте якшвидше Води Крижаної,
Що з Озера Пам,яті ллється..."
Блукав я світами і де ж моє місце у них?
У сирості лісу чи серед общини і книг?
Чи світло чи темрява це, чи один чи багато є нас?
Чи тихо й розважливо, чи застосувати бліцкриг?
Пропасти у космосі, плисти за Еросом, чи
Мов воїн з мечем прокладаючи шлях собі йти?
Піти до народу і рівняти Себе серед Вас, чи
В аскетських печерах натуру свою віднайти?
Дізнатися зможеш хто ти й навіщо на Божій Землі
Води із Чумацького Шляху ходити-шукати.
Ідея не в тому, щоб вчасно де-інде прийти,
Ідея у тому, що можеш подорожувати...