лист до дільничого інспектора або рецепт бубликов. глава.

Доброго  дня,  шановний  дільничий  інспектор  Жабренко!  Мабуть,  пам*ятаєте,  як  ми  з  Вами  познайомились    позаминулого  року.  Хотів  би  привітати  з  одним  з  Ваших  свят,  але  мій  лист  вже  весняний.Тим  більш,  в  цей  день  відбулася  неприємна  подія.  Тільки  тепер  прочитав,  що  23  лютого  на  вулиці  Фрунзе  спалахнув  трамвай.  Я  чув,  що  Ви    працюєте  особисто  з  так  званою  "  Справою  трамваїв".  Ця  новина  завсім  не  прив*язана  до  події  24  лютого,  коли  було  оприлюднене  ,  зокрема  в  інеті,  висновки  фізика  Лучіо  Россі  про  те,  що  людський  фактор  став  причиною  постійних  мікроаварій  у  БАК.  Ви  цікавились  коллайдером,      і  питання  ,  які  Ви  задавали  під  час  нашого  знайомства  охарактерізували  Вас,  як  обізнану  і  освічену  людину.  Бажаю  подальших  успіхів  у  вірішенні  теореми  Ферма.
 Так  ось,  про  коллайдер,  перепрошую.(  а  також  перепрошую  за  ,  можливо,  не  завсім  грамотну  українську,  але  хотів  Вам  зробити  приємне).  Зовсім  несерйозно  було  встановити  датчики,  що  слідкують  за  перегрівом  контактів  ,  саме  після  аварії,  а  не  до  того.  Не  розважливо  застосування  сплаву  срібла  з  свинцем  для  запаювання  контактів,  які  з  міді.  При  підвищенні  температур  кожний  метал  має  свою  точку  плавлення,  що  приводить  до  несинхронності  в  роботі  установки  на  мікрорівні.  Передбачити  це  може  будь-який  студент  фізичного  факультету,  але  цей  сплав  був  нав*язаний  попри  все.    Іншими  словами,  недбалий  вибір  сплаву  для  мідних  контактів  привів  до  тисячі  поломок  на  всіх  рівнях.  Деякі  коллеги  вважають,  що  заважати  праці  коллайдера  можуть  вчені  з  майбутнього  часу  для  запобігання  великої  катастрофи,  що  має  відбутися  у  зв*язку  з  функціюванням  цього  найбільшого  у  світі,на  наш  час,  прискорювача  елементарних  часточок.

Припускаю,  що  Ви  любите  бублики,  тому  висилаю  Вам  пасхальний  рецепт  "Бублики  домашние"  уже  на  русском  языке.  Мне  так  проще:
Ингредиенты:Молоко ...  220  мл
Сливочное  масло ...  50  г
Сахар ...  25  г
Яйцо ...  1  шт.
Мука ...  400  г
Молоко ...  2  ст.л.
Сухие  дрожжи ...  2  ч.л.
Соль ...  щепотка
Кунжут ...  по  вкусу
1.Закипевшее  молоко  снимите  с  огня,  добавьте  сахар  и  масло.  Когда  смесь  станет  тёплой,  всыпьте  дрожжи  и  оставьте  в  тёплом  месте  на  15-20  минут.  После  добавьте  соль,  муку,  белок,  замесите  мягкое  тесто.  Переложите  тесто  на  поверхность  и  месите  до  однородности  и  эластичности.  Вновь  положите  тесто  в  миску  в  тёплое  место,  накрыв  полотенцем,  на  час.
2.Потом  обомните  тесто  до  прежних  размеров  и  поделите  на  17  кусочков,  раскараскатайте  каждый  в  колбаску  и  сверните  колечком.
3.Вскипятите  воду,  опускайте  каждый  бублик  на  10-15  секунд  (они  при  этом  моментально  всплывают  и  их  легко  доставать),  выложите  бублики  на  противень  (выстеленный  пергаментом  и  смазанный  маслом),  смажьте  желтком  и  посыпьте  кунжутом.
4.Запеките  бублики  в  предварительно  нагретой  до  200˚С  духовке  примерно  минуть  15-20.
Всего  найкращого.  Ваш  люб*язний    друг  профессор  Шмеллер.

адреса: https://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=180729
Рубрика: Стихи, которые не вошли в рубрику
дата надходження 30.03.2010
автор: Солєтта