Не люблю
Не люблю сірі хмаринки,
Щодня ваблять біленькі,
Ледь довгенькі, як пір’їнки,
Здаля ди́вні, пухкенькі!
І пливуть, так потихеньку,
Ніби й справді в синім морі.
2020р
На лужку
Маю котиків біленьких,
І до речі, ще й сіреньких,
Вони ніби, всі хитренькі
Добрі, жваві, веселенькі.
Зранку, треба вміло вмитись,
Згодом, йдем повеселитись,
На лужку, сонячний зайчик
І я вихрем, кину м’ячик.
Вперед хутко, сміливіший!
Хто спіймає, той швидкіший!
Дру́жні ми, щасливі у грі,
Тож втіша́ймось, літній порі!
2020р
Спішить час
Чи зима,чи не зима
Сподівався, я дарма
Снігу гарного катма!
Спішить час,чому летить?
Не спіймав, щасливу мить!
Санки й досі... на горищі
От вітрець! Зранку свище!
І чому́, теплий такий?
Снігу ма́ло та й крихкий!
Чи зима,чи не зима
Зовсім настрою, нема!
Та нічого, так і буде!
Дев’ять місяців, пройде
Зима знов, до нас прийде!
За цей час, я підросту
Що ж стрічатиму, весну!
01.03. 2023р