Зустріч з Ангелом (ч. 9. Чи Ангел це?) - з приколами
---Rem
Я ледь дотримав до світанку
Щоб до Оленки збігать зранку
Щоб взнати, що ж то за дівчина
Чи Ангел то, чи то людина?
----
Дійшов до неї аж під вечір
Бо були ще і інші речі.
Їх треба було теж рішать
Та буду далі вже казать
Оленка, хто це то така
Учора в вечорі була?
Я мабуть десь її встрічав…
Та, Вам я вже розповідав…
Ні, це не може буть Вона!
То мабуть сон тобі наснився
На дворі бач яка луна?
То вигадав собі й влюбився
Цю дівчину я знаю довго
Це не Принцеса того Вовка
В селі її Оксанка звуть
Та бачив ти її мабуть
Ну може бути ти й права,
Та, в лісі, схожою була
Так, мабуть вигадав собі
А може все це ті гриби?
Коли до річки йшов тоді
Я куштував, якісь гриби
У бабці що під дубом тим
Я наче пару їх купив
Висіли з салом на гіллі
Та ніби смажені були
Зі смаком їхнім теж лади
А може це і не гриби?
Та я ж говорю, це луна!
Не може бути це Вона
Навіщо її по серед ночі
Шукати хлопця дикуна?
Ну хай то й так, гриби, луна…
То може й справді не вона
А я собі так вже й зрадів
Що Ангела в ночі зустрів
Піду, бо темно вже на дворі
Щоб не потрапив в нову сторі
Від тебе буду вже тікать
Бо ранніх півнів довго ждать
Пішов…
Оце ще вигадав собі
Принцесу Ночі у селі
А може, правду це Вона?
Принцеса зграї Вожака?
Та що вже я така дурна?
Повірю що дівчина та
Прекрасна дівчина Вовка?
Та ні, наслухалась дурниць я
То треба вже лягати спать
Надворі ніч, йому не спиться
Та й ще прийшов мене лякать
Але крім нього на селі
Ніхто не бачив тут її
Та й як до неї підійдеш
Вовків тих стільки, не втечеш
А кажанів мов комарів
Ти в лісі більше не знайдеш
За ними зграя литунів
Та й лякунів ще принесе
А він говорить що, Сама
Ще й відпустила дикуна
Щоб розповів по всьому світу
Що наче з Ангелом бува
Якщо то правда би була
Вовки зідрали б з нього шкіру
Як з того наче кабана
Та м'ясо шашликами з’їли
Ще й кістки згризли б до біла
Все, треба спати, бо вночі
Насняться, ще ті лятуни
Всю ніч свічки тоді палить
Щоб жахів ночі відводить
---Rem
Так й не дізнався я тоді
Принцеса дівчина чи ні
Ще більше запитань лишила
На цілу ніч у голові
---
.....................................