Вона знову першою його прочитала повість,
Там у фрази заковані дикі степи і море,
Він там шукає антонім до слова ,,самотність'',
Мовби забувши, як вона чекала на нього вкотре.
Там між рядків несказане, тільки їй відоме;
Бажання когось вберегти, коли з-під пера - війна,
Не помічаючи, він висмоктував її сонце:
Там між рядків ховалась інша, не вона.
Вона знала його втомленим, хворим, щасливим,
Чула у повісті його крик, що розбивається в скелі.
А, може. то її власний? Бачила, як гасне надія,
І його, до нестями закоханим в іншу, не в неї.