Поїду в Карпати.
Всі їдуть в Карпати, чи то відпочити,
Чи просто по горах й долинах ходити.
Всі їдуть в Карпати, а я там не був,
А дехто питає, ти щось там забув?
Я чув що Карпатах високі вершини,
І хмари, під ними пливуть.
В Карпатах дівчата і всі синьоокі,
В Карпатах гуцулки живуть.
В Карпатах третина лісів України,
Печери в горах і краса полонин,
Там ночі короткі і радують днини,
Там навіть солодкий полин…
Там пісня гуцульська Гей, Гей як лунає,
Трембіти під свята гудуть.
А високо в небі Птах Беркут літає,
Й зозулі всім долю кують.
Там сонце яскраве, весь Світ - нижче тебе,
Ген, дуже далеко внизу…
Руками там можна торкатися неба,
Та зверху дивитись Грозу.
Стежини як долі, між горами вʼються,
І падають з неба та й ниць.
Вітри там в ущелинах голосно бʼються,
І тішить всіх смак полуниць.
Буває, Дід Довбуш виходе там з лісу,
Нагнать на гнобителів страх,
З пістолем за поясом, барткою й крісу,
Тримає в могутніх руках.
Приїду! В Карпатах зійду на Говерлу,
Бо нижче Туркул чи Смотрич,
І вранішні роси зберу наче перли,
Й почую там Беркута клич.
Знайду там стежину, що йде через хащі,
Ялинок, смерек і дубів,
Ведмеді й вовки будуть очі таращить,
Що я от такеє посмів.
Червоної рути нарву, орхідею,
Зірву я ромашку й чебрець,
Брусниці наїмся, чорниці скуштую,
Аір там знайду й бедринець.
Над прірвою Тиси, я стану послухать,
Та й глянуть, як мчить Черемош,
Зірву первоцвіт, буду м'яту я нюхать,
Всього не побачу, той що ж.
Зібрав грошенята, намет і “монатки”,
На потяг придбав я квиток.
Загалом, потратив я майже всі статки,
Аж раптом, проснувся, дзвінок...
© В. Небайдужий. Київ 2021.
Із Не пережитого.
ID:
922428
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Оповідний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Містико-езотерична лірика дата надходження: 17.08.2021 10:03:58
© дата внесення змiн: 17.08.2021 10:03:58
автор: Небайдужий
Вкажіть причину вашої скарги
|