Евклід у гробі перевернеться (хоча прах вченого зберігся, певно, лише в словосполученні "евклідів прах"; чи греків кремували?), якщо якимось чином дізнається, що XXI вік — ера т. зв. цифризації. Не буде перебільшенням те, що його "Начала" стали "Кончиною". Як сказав один пасажир електрички, сьогодні людині, щоб добре жити, достатньо вміти писати, читати і рахувати. Десь у тім є рація. Маєш мобільний телефон, смартфон, ноут — отже, крім використання основних їхніх функцій (зв`язку з соціумом, з Мережею, інформацією), займаєшся й самоосвітою, цифрами, лічбою. І до побачення, середня школо! Іронії тут немає, як немає й нічого нового під сонцем. У кожному з нас — "евклідова" психологія і математика.