Світла вам пам‘ять, синочки, Янголи світла.
Нема ключів від болю
Нема ключів від болю,
Аби його заперти,
Не дати йому волю,
Не дати хлопцям вмерти.
Нема ключів від смерті -
Управ на ню немає,
Дороги в рай відперті -
Знов янголи злітають.
У юності орлиній
Стежки, слізьми омиті,
У просинь синю, синю
Летять солодкі миті.
Одні, єдині миті
Між раєм та землею,
Дощами душі вмиті,
Запалені зорею.
Повінчані у небі,
Оплакані ріднею,
Прийняв Господь до себе -
У райську Одіссею...
(С) Леся Утриско Воробець