просто зараз? хаха: я антихрист, я анархіст.
я не знаю, чого я хочу, та знаю, як це здобути.
держава повинна мати інституції та атрибути!
так! атрибути й театри,
і абсурди, і всі інституції –
ось умови, передостатні для успіху контрреволюції.
а для цього потрібно знищити
все непотрібне від перекотиполя
аж до гуляйполя. включайте й мелітополь:
так, я антихрист, я анархіст,
я розкручую бучу, як безжальний собачий хвіст.
я хочу знищити всіх перехожих,
цих рабів і системи, й цивільних, і божих,
я хочу зламати цілий вуличний політично-суспільний рух,
де й машини, і люди, й тварини,
і народ, і свинарка, й пастух.
це необхідність: бути анархістом,
щоб крутити, мов сонцем,
цим загугленим містом.
всім відомо: анархія – то не для англії,
не для америки: для україни,
бо тут запоріжжя. я зупиню
хід історії тут, і до завтра побачу,
як вона посилає прокльони вчорашньому дню,
і сьогоднішньому, та ще й завтрашньому на додачу.
бо я маю всі способи, засоби і запчастини.
я користуюся простором, неминучістю, сном і часом;
і коли вже я витрачу всю прогресивну анархію,
навіть сам не повірю, який же
миролюбний цей центрвиборчком
sex pistols - anarchy in the UK