Заховались вітри серед лісу,
На долину впав синій туман.
Хмари темні створили завісу,
Лише виглянув Місяць, як пан.
Наче перли засяяли роси,
Що світились, як зорі вночі.
І не стало чомусь стоголосся,
Тільки зрідка кричали сичі.
Темні хмари закрили півнеба,
З них окремі були мов смола.
В очерет заховалася риба,
В неї спокою також нема.
Блискавиці порізали хмари,
Зорі зникли, почулись громи.
Повтікали зіркові отари,
Від дощу драпанули і ми…