На вулиці Терещенківській
Стоїть відомий всім музей.
Є добре знаним він у місті
З усіх картинних галерей.
Прославлених майстрів картини
На стінах можна там знайти.
Іван Марчук цієї днини
Є там, це варте, щоб піти!
Якщо Ви любите природу й
Реалії сучасних сіл,
І сніг, і ліс й талу воду,
І хату ту, де дах просів,
Мереживо замерзлих гілок,
Де кожна з них - то цілий світ,
Самотність поля без стежинок,
Весни блакитне небо й квіт,
І двір занедбаний в бабусі
Поруч якого рідний хлів,
І пам'ять забринить у вусі
Надасть почути півнів спів.
Нічне віконце в далечИні,
Що манить як Руно злате,
І милий кожній в нас дівчині
Закат, що жаром обдає.
І лине спокій там незримий
На тих, хто розуміє це...
І я там був,
І бачив все,
І рідне в ньому впізнавав,
І милувався, і страждав,
Й "спасибі" Марчуку казав...