Ти гориш в мені свічею вже востаннє,
І, мабуть, тебе я вже не запалю,
Скоро вогник твій сховає сонце раннє,
У якому краплі воску розчиню.
Ці останні три краплиночки любові,
Що застигли на пелюсточках душі,
Ці останні, свіжі, чисті, світанкові,
Мов росинки три на сонному кущі.
І розсиплю сірники свої по сходах,
Сходах пам'яті, в якій ти ще гориш,
У якій в розмитих, тьмяних епізодах
Ти прощально тінню спогадів тремтиш.
Подивлюсь на твій вогонь, мабуть, востаннє,
У надіях двері в день цей відчиню,
Хай заповнить мою душу сонце раннє,
У якому краплі воску розчиню...
***