« Як же це станеться, коли я мужа не знаю?»
« Дух святий найде на тебе й сила Всевишнього окриє тебе,
— тим-то й Святе, що народиться, назветься — Син Божий.
У Бога нема неможливого.»
(Євангеліє від Луки)
Холодних хмар зник караван
І ранків потеплів густий туман.
Архангел Гавріїл, від Бога пан,
У Назарет приніс благую вістку,
Що стане Діва матір’ю Месії,
Син Божий народиться у Марії,
Ісусом названий відкриє віки
І обійме престол, почула від гінця,
І стане царювати свято і повіки
«…і царству його не буде кінця.»
Весна вже зиму замінила.
Поля для оранки відкрила,
Благословила землю для сівби.
Звільнились з холоду раби,
Від сну зимового проснулись,
На сонце грітись потягнулись,
На небо подивитись голубе,
Пора уже й подбати про себе.
Дівчата гріють свої мрії,
На щастя маючи надії,
Знайшовши первоцвіту квітку,
Своєї долі добру мітку.
Задобрюючи бджілок наперед
Бджоляр проскури кришить в мед,
Сівач у землю, щоби родила нива,
Була напоєна, та оминала злива.
І благовістить день землі
Що будуть душі у теплі,
В любові будуть, як Ісус учив,
Небесне Царство всім відкрив,
Від сну гріховного нас побудив.