Зустрітися з справжнім йогІном
Й спитати, яка з древніх шкіл
Чи хатха, чи ванджі, чи нідра
Частиною є й наших днів?
"Асани - то лИше початок", -
Мудрий йогін так сказав,
Схрестивши у лотосі ноги,
Він міцно долоні стуляв.
В свідомості сховок страждання:
Приборкати норів і пил,
Без зайвих думок й хвилювання
Нам зносити смуток і гнів.
Керуються диханням повним
Від лестощів й успіхів дріж,
Падінь і скорботи апатія,
Ударів життя гострий ніж.
І розум, і тіло, і доля
Слугують одній лиш меті:
Очищення, звільнення, воля,
Єднання з Живим на Землі.
Щодо асан обирайте
Ось ті, що Вам до душі,
Майстерність прийде, чекайте,
Лиш тільки одне - не спішіть.
Нехай Ваші кривенькі асани
В когось викликають сміх,
На це - не звертайте уваги Ви,
Бо Йога - вона для всіх."
Сказав це й щиро всміхнувся
Та підморгнув нам йогІн,
А потім закрив свої очі,
І мовчки зробив нам уклін.