Добро, зло,
Любов, ненависть,
Світло, темрява -
Одвічні складові
Нашого життя.
Хтось питає:
" А де між ними межа?"
Межа - наша байдужість
І невизначеність.
" Ніхто не може двом панам служити:
Бо або одного зненавидить, а другого
Буде любити, або буде триматися
Одного, а того знехтує. Не можна
Служити Богові і мамоні." ( Мт.6. 24).
А в Об"явленні 3.15-16 читаємо:
" Я знаю діла твої, що ти не холодний,
Ані гарячий. Якби то холодний чи
Гарячий ти був! А що ти літеплий,
І ні гарячий, ані холодний, то
Виплюну тебе з Своїх уст..."
У тиші серця ловлю Господні слова:
" Покайтеся, бо Царство небесне
Близько." ( Мт.4. 17),
Царство Божої любові, милосердя,
Правди, миру.
Щоб прийняти його
Треба готувати душі.
Гординя, надмірна надія
На свої лиш сили,
Обтяжливі гріхи, провини,
Образи, гнів, беззаконня наші,
Тілесні пристрасті...
Заполонили їх, а сила то наша
У Господі.
З ним помираєм і з ним воскресаєм.