НЕМОВ МАДОННА З НЕМОВЛЯТКОМ
Із світлини, усміхається мати сину
Bіддає ,материнську любов святу.
У сяйві зір прокладає йому стежину
І в колисочку ,нахиляє вечірню зорю.
Немов Мадонна, із немовлятком на іконі
Увінчана ,блаженною святістю- мама молода.
Осяяна ,сонцем Бога cидить на поважнім троні
На руках, тримає новонароджене дитя.
О, скільки, ніжності , добра ласки й любові,
У погляді матері в цю неповторну мить.
Їй, світлу радість запалюють ясні зорі
Небесний Отець її долю благословить.
Ангела синочка заколисує мати
Та до грудей, тулить лагідними руками
Він, дивиться на неї щоб погляд впіймати
І зустрілись, очі в очi... Усмішка, у мами.
Скупане ,у рум'янку любистку чебрецю
Пахне ,польовим зіллям квітучого поля.
І ночами, молиться за щасливу зорю
Щоб зростав, козаком і була добра доля.
Думками ,мережить барви рожеві мрії
Встеляє, вишитий рушничок щастя до ніг.
Пестить , словами бо він її є надія...
Співає колискову дарує прекрасний світ.
М ЧАЙКІВЧАНКА