Прийду до тебе
Прийду-прийду до тебе вітром
і втішу словом теплоти,
воно звучатиме зі світлом,
як буде ранок доброти.
Прийду з дощем або з грозою,
немов знайомимося ще,
прийду, коли ти не зі мною,
моє тепло, - це все, що є.
Прийду я піснею кохання,
яка сподобалась тобі,
як те не здійснене бажання,
її тримаєш у собі.
Прийду я днем в твоє вікно,
теплом твої зігріти очі,
які студенні, наче дно,
пройняті холодом від ночі.
Прийду-прийду повітрям літнім,
коли вже осінь в почуттях,
коли любов є димом мутним
і порожнеча в відчуттях.
Прийду-прийду із неба сонцем,
яке виходить із-за хмар
до тебе, мов самотнім серцем,
якому ти єдиний дар.
Люблю усе навколо себе,
як поруч радістю є ти,
мов світ увесь живе для тебе
і я живу, лиш там, де ти.
Віктор Цвіт 25.04.16 (ред. 17.12.19)