На Василя цвіте земля снігами сивими.
І посипають на добро зерно́м хати́.
Важливо помислами сповнитись красивими,
Вповні ввібрати від природи чистоти.
Переспівала коляда. Щедрик –щедрівочка
В хатину стукає, у вікна загляда.
А там запахне і морозові мандрівочка
І задзвенить струмками збуджена вода.
Весна прилине із дзвіночками і втіхами.
Всіх зацілують-замилують промінці.
І ластівки́ із ластів’ятами під стріхами,
І ластовиння – на дитячому лиці…
Дай Господи, щоби жилося, сподівалося,
Щоби звучала тільки радісна струна!
Святого Василя з Маланкою діждалися.
Благословляйся миром рідна сторона!́